суббота, 12 января 2019 г.

Модуль 9 - 11. Рефлексія

    Сьогодні  четвертий день тренінгу.  І, на жаль, останній. Для мене саме така подача матеріалу є абсолютно новою. Це реальне підвищення кваліфікації (а не формальне). Погоджуюсь зі словами Валентини Петрівни, що цей тренінг був ковтком свіжого повітря. Насамперед, завдяки тренерам, які викладались на 200% і працювали на результат. Найважчим для мене був день перший. Бо я не чітко бачила, чого ж саме мені хотілося. Зараз я уже в змозі окреслити свою власну освітню траєкторію. Круто!

пятница, 11 января 2019 г.

День третій. Модуль 7-8. Рефлексія

      З самого ранку на нас чекало знайомство з досить прикольною штукою, яка називається онлайновий документ. Дуже швидко, зручно і, найголовніше - не залежить від кількості учнів у класі. Для мозкового штурму, наприклад, чим більше - тим краще.
     Наступний крок: ми - учні! Я ненадовго стала другокласником, який намагався у Paint створити малюнок. Скажу одразу: у мене не вийшло, тому я просто завантажила зображення з Інтернету. Але в моїх учнів стовідсотково вийде (якщо пощастить, то й мене навчать👌👌👌).
    І більшу частину часу я присвятила роботі з бібліотекою оцінювання. Це для нас нове, але цікаве, корисне і прогресивне явище, за допомогою якого можна оцінити творчість, креативність, навички роботи в групі та багато-багато іншого. Використання цього інструмента виключає суб'єктивність в оцінюванні, допомагає спрямувати учня, показати йому його сильні і слабкі сторони. Я переглянула своє особисте ставлення до оцінювання як такого та до його критеріїв. Щоправда, не все так просто й однозначно з використанням форм оцінювання. Адже вимоги досить серйозні. Ми як вчителі розуміємо, що це - правильний шлях. Але дітей (а особливо батьків) треба готувати. Це вимагає багато часу. Що думаєте, колеги?

четверг, 10 января 2019 г.

Модуль 4 - 5. Рефлексія

Сьогодні я почала з того, що поділилася своїми ідеями з колегами.
Це допомогло внести певні корективи в мій проект. Я відчувала труднощі під час обдумування запитань стосовно теми, так як маю справу з другокласниками.
Я створила організаційну діаграму та ЗХД-таблицю, знайшла додаткові цікаві сайти для дітей, ознайомилася з основними положеннями про авторське право. Сьогодні було більше практичної роботи, що не може не радувати. Дещо із зробленого сьогодні було удосконаленням уже набутих навичок, а дещо я робила вперше. 

среда, 9 января 2019 г.

Модуль 1 - 3. Рефлексія

       Під час роботи з модулями 1 - 3 я 
-ознайомилася з основними завданнями курсу Intel "Навчання для майбутнього", 
 -сформулювала свої власні цілі навчання на тренінгу, 
-ознайомилася з електронним посібником та навчилася з ним працювати, 
-створила папки портфоліо і почала їх заповнення, 
-створила власний блог, 
-ознайомилася з прикладами навчальних проектів. 
       На початку роботи  поставила перед собою такі цілі:
я хочу навчитися оцінювати портфоліо та створювати власне;
я хочу розібратися зі стратегіями для здійснення диференційованого навчання.
Що найбільше сподобалося: висока інформативність і разом з тим доступність курсу.